Motorrijtuigverzekering

Welke risico's zijn er te verzekeren?

WA Verzekering
De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen is wettelijk verplicht als u een motorvoertuig heeft. U bent verzekerd als u schade bij anderen veroorzaakt met uw motorvoertuig en daarvoor aansprakelijk bent. U bent verzekerd voor zowel materiële schade als letselschade veroorzaakt aan anderen dan uzelf. Met de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen bent u niet verzekerd voor schade aan uw motorvoertuig, hier zijn de beperkt cascoverzekering en de volledig cascoverzekering voor. Deze verzekeringen kunt u naast de verplichte Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen afsluiten.

Beperkt Cascoverzekering
Met een Beperkt Cascoverzekering is uw motorvoertuig verzekerd voor diefstal, ruitschade, brand, aanrijding met wild en stormschade.

Volledig cascoverzekering
Met een volledig cascoverzekering bent u, naast alle schade die gedekt wordt door een Beperkt Cascoverzekering, ook verzekerd voor schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw motorvoertuig. Wanneer iemand schade aan uw motorvoertuig veroorzaakt, dan bent u ook verzekerd.
Eerst zal uw verzekeraar de schade aan u vergoeden. Uw verzekeraar zal dan vervolgens de schade op de dader verhalen. Op deze manier krijgt u snel en gemakkelijk uw schade vergoed.

Van welke factoren is de hoogte van de premie afhankelijk?
De hoogte van de verzekeringspremie is onder andere afhankelijk van:

  • Leeftijd van de regelmatige bestuurder;
  • Kenmerken van het motorvoertuig, waaronder de catalogus en/of dagwaarde;
  • Het aantal kilometers dat u per jaar rijdt;
  • Of u het motorrijtuig privé of zakelijk gebruikt;
  • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft.

Wilt u meer weten? Download dan de Productwijzer van het Verbond van Verzekeraars.

Autoverzekering berekenen en/of afsluiten

Bent u elders een voordeligere premie tegen gekomen dan die van ons? Neem dan contact met ons op, wij onderzoeken graag voor u of wij u een nóg scherpere aanbieding kunnen doen!